Қуат
Шопинг кезінде қаншалықты жиі тауарлар мен сөрелердің бағасы бойынша ғана емес, сонымен қатар құрамында да көрінеді? Және сіз келісесіз, бізде әрқайсымыз ингредиенттердің тізімі бар, олардың болуы тауарды супермаркет сөресіне қойып, оны қайта қалпына келтіреді. Кейбіреулер үшін мұндай «тоқтау сигналы» - «E» сияқты көптеген қоспалар, ал біздің елімізде жақында қолданылатын пальма майы. Қолданыстағы жаңылуларға қарамастан, атаудағы бірінші сөз бұл пальма ағашының таспасынан немесе жапырақтарынан жасалған дегенді білдірмейді. Бұл май ірі кластерлерде өсетін шағын (шамамен 4 сантиметрлік) жемістерден жасалады. Міне, олардан сығылып пальма майы деп аталады. Басқа өсімдік майларымен салыстырғанда, ол бастапқыда қатты. Бұл келісу қаныққан май қышқылдарының жоғары мазмұнына байланысты алынады. Бұл әлемдегі танымал пальма майының қаттылығы мен құрамы. Көбінесе ол кондитер өнімдерін өндіру үшін және тұтастай алғанда тамақ өнімдерін өндіру үшін қолданылады. Мұның бәріне қарамастан, бұл пайдалы немесе жоқ екендігі туралы пікірталас бүгінгі күнге дейін төмендемейді. Міне, бұл түсінеміз және сонымен бірге біз осы жұмбақ өнім туралы бірнеше мифтерді шатастырамыз.
Біз идеалды өнімдерді таба алмаймыз, сондықтан пальмалық майда пайдалы болатындығымызбен бастаймыз.
Оның тотығуға төзімділігі жоғары, оны бірегей етеді, себебі бұл өте ұзақ уақыт сақталуы мүмкін. Шартсыз артықшылықтарды ескере отырып, біздің денемізге каротеноид майының құрамында өте бағалы антиоксидант бар. Сондай-ақ құрамында Э витаминінің көлемі рекордтық, оның құрамында токотренол бар, ол басқа өсімдіктерде сирек кездеседі және онкологиялық ауруларды тудыратын заттарға қарсы күреседі.
Линол қышқылы (омега-6) және линолен қышқылы (омега-3) ағзадағы холестеринді төмендетуге көмектеседі. Олар сүйектер мен буындарды құрылымдауына үлес қосады. Бұл қанықпаған май пальма майында да кездеседі. Бауырда тез сіңіп кететін триглицеридтер, қаншалықты бай болса да, қанға кірмейді және энергия шығарады. Осылайша, бұл ингредиент салмағы мен фигурасын бақылайтын адамдар үшін пайдалы. Бұл мұнай тіпті көру қиындықтары бар адамдар үшін де пайдалы, себебі ол тордың көзбен пигменті өндірісіне қатысатын Провитамин А бар.
Әрине, көптеген пайдалы заттар бар, бірақ пальма майы біздің денемізге қандай зиян әкеледі?
Креммен қатар, адам денесіндегі негізгі зиянын қаныққан майдың жоғары мөлшерімен қолдануға болады, оны қолдану жүрек пен қан тамырларының пайда болуына әкеледі. Дүниежүзілік жабайы табиғат қорының алаңдаушылығын тудырады, өйткені компания пайда табу үшін күресіп, жабайы тропикалық орманы қысқартады және мұнда пальма ағаштарын отырғызады. Жанама, бірақ, дегенмен, орман аймағында болған бұл өзгерістер жануарлар үшін зиянды.
Уәде етілгендей, біз пальма майы туралы бірнеше мифтерді:
• Refractoriness ұлғайғандықтан, ол органға сіңірілмейді және шлактармен сақталады.
Жоқ, мүлде. Дене ағаш пешке ұқсас тағамды өртемейді, бірақ ол тамақтанады және тамақ эмульсия түрінде сіңеді. Сондықтан тағамның құрамында пальма майын тұтыну адамға зиян келтірмейді.
• Еуропада оған тыйым салынған.
Oil World (ISTA Mielke GmbH) мәліметтері бойынша, Қытай мен Жапония тұрғындары жыл сайын осы мұнайдың бірдей мөлшерін Ресейдің тұрғындары ретінде пайдаланады. Бірақ Еуропалық Одақ жыл сайын бізден 2 есе артық жейді.
Сіз пальма майының артықшылығын білмейтіндігіңізді білесіз, сіз өзіңіздің өніміңізді үйге әкеліп, дүкендегі сөреде қалдыру туралы шешім қабылдай аласыз.